Oslo Sportslager Tyrvinglekene

Klart for årets største friidrettsfest!

Oslo Sportslager Tyrvinglekene har gjennom over 70 år stort sett holdt stillingen som landets desidert største friidrettsstevne. De siste årene har stevnet vært mer enn dobbelt så stort som de neste, og 2023 blir ingen unntagelse: Det er påmeldt rett i underkant av 1400 utøvere som skal delta i nesten 4000 individuelle starter pluss 50 stafettlag.

Nytt av året er at stevnet er approbert av World Athletics som innebærer at man på årets Tyrvingleker både kan få internasjonale rankingpoeng og kvalifisere seg til internasjonale mesterskap. Med de nye reglene som er kommet i år, er det nemlig ikke lenger tilstrekkelig med en approbasjon fra kretskontoret for å få et stevneresultat inn på de internasjonale statistikkene! Vi håper denne informasjonen vekker opp en del ambisiøse utøvere som avgjort burde benytte anledningen til å kvalifisere seg til store oppgaver senere i sommer!

I avdelingen for gode nyheter tar vi også med at det i år blir hinderløp på Tyrvinglekene! Det arrangeres altfor få hinderløp og de få som er blir nå enda viktigere siden det er blitt kvalifiseringskrav til NM også for kvinner.

Det er ingen liten oppgave å få unna omlag 4000 starter i løpet av 2 ½ stevnedag – og både alle de unge urutinerte og de etablerte verdenstoppene (ja, Maggie Ewen som topper verdensstatistikken i kule kommer og kaster!) har krav på kvalifisert dømming, effektiv avvikling og blide og hjelpsomme funksjonærer. Tyrving, med god hjelp fra dommere fra hele Østlandet, står klar med over 100 funksjonærer på hver økt. Det er som kjent ingen pauser og som speaker Jo Nesse pleier å si – skal jeg få spist, må jeg snakke med mat i munnen!

Vi sees til friidrettsfesten – her blir det sol, tropevarme og fin friidrett hele helgen!

dager igjen

Stevnenyheter