Oslo Sportslager Tyrvinglekene

Første gang på Tyrvinglekene?

Her er noen tips dersom det er første gang du skal delta på Oslo Sportslager Tyrvinglekene. Det er lurt at en voksen som kanskje skal være med deg også leser dette, og tar det med som en liten huskelapp på de første stevnene.

Påmelding

Det er viktig å melde seg på i god tid før fristen går ut. Påmelding gjøres som vanlig av hver enkelt i Isonen.no

Om du lurer på noe, kontakt ressursperson i din klubb.

Etteranmeldingsgebyret er dobbelstartkontigent.

Du skal ikke betale noe ved påmelding. Tyrving IL fakturerer din klubb i etterkant av stevnet. Det er klubben som da eventuelt videre fakturerer deg eller betaler startkontingenten for deg.

Tidsskjema

Tidsskjemaet er som regel klart 4-5 dager før stevnet.

Oppmøte

Du trenger tid til å ta på startnummer, varme opp og tøye ut! Så møt opp i god tid før øvelsesstart.

Opprop/avkryssning

Det er elektronisk avkryssing under Oslo Sportslager Tyrvinglekene – i løpsøvelsene. Epost med informasjon om avkryssing sendes til utøverne senest kvelden før øvelsen avholdes. Absolutt frist for avkryssing er 2 timer før øvelsesstart.

Dersom du (mot formodning) ikke skulle motta epost om avkryssing, kan du registrere avkryssing «manuelt»: Skriv da epost til friidrett@tyrving.no hvor du oppgir startnummer, navn, klasse og hvilke øvelser du krysser av for.

Premier

Det er en stevnepremie til alle i klassene 10-12 år. I de øvrige klasser er det medaljer til de tre beste.

Løpsøvelser

Heat

Ofte er det mange med og dere blir delt inn i flere puljer (heat). Man prøver gjerne å få til at du løper sammen med de som du er omtrent like god som. Når du er helt ny og ikke har noen ”pers” starter du med andre som er helt nye, og slipper å løpe med de aller beste med en gang.

Startblokker

Dette trenger du ikke å bruke om du ikke har trent på det – mange i de yngste årsklassene starter med stående start (gjelder klassene 10-12 år). Når start-dommeren (han eller hun med pistolen) skal starte dere skjer dette:

  • Dommeren blåser i fløyta og roper: ”GJØR KLAR!” Da tar du raskt av deg oppvarmingstøyet (mange liker å ta av dette litt før) og stiller deg BAK startblokka eller 2 m bak streken
  • INNTA PLASSENE: Dommeren sier: ”INNTA PLASSENE” Da stiller du deg ved streken eller setter deg i blokkene. Husk at du skal ikke berøre streken. Du må da være helt stille og nesten ikke røre deg når du først er ordentlig på plass.
  • KLAR: Dommeren sier ”KLAR!” Da løfter du deg opp i blokka – eller bøyer deg litt forover ved streken hvis du står (her må du også være rolig i kroppen)
  • PANG: Dommeren SKYTER og du løper!

For løp over 400m, er start-prosedyren:

  • INNTA PLASSENE:
  • PANG

Tjuvstart

Hvis dommeren skyter en gang til etter startskuddet er det tjuvstart og du går rolig tilbake til start.  Han kan også blåse hardt i fløyta i stedet for å skyte en gang til. I klassene fra 15 år og oppover blir man diskvalifisert hvis man tjuvstarter, selv om det er første tjuvstart.

Lengde

Her er det bare å ta løpefart og satse på ett bein inne imellom to hvite striper borte ved sandgropen. Dette heter satssone og den er 50cm for årsklassene til og med 13 år. Du skal satse innenfor den siste stripen, hvis ikke blir hoppet regnet som dødt – og ikke målt. Du får alle gyldige hopp målt fra der hvor du satser med foten inne i feltet til bakerste punkt i sanden. Husk å bøye deg forover når du lander, og ikke sett ned hånden bak deg i sanden.

For klassene fra 14 år og oppover er det planken som gjelder.

Dommeren som står ved lengdegropen er ofte veldig flink til å forklare hva som skal skje! Du får treningshopp, og 3-6 forsøk i selve konkurransen.

Høyde

Her snakker dommeren med deg om hvilken høyde du vil begynne å hoppe på, og så begynner konkurransen på den laveste høyden noen har valgt. (for eks. 90 cm). Du får tre forsøk på å hoppe over denne høyden. Klarer du det, går du videre til neste høyde (95 cm) og får tre forsøk her også. Det er først når du har revet tre ganger på en høyde at du er ute av konkurransen.

Her får du også lov å ta treningshopp før dere begynner.

Kule

Her skal du ta sats inne i en ring, og det er veldig viktig at du går inn- og ut av ringen bakerst. Det er som regel en rød strek som viser deg grensen. Foran ligger kastfeltet hvor kula lander. Når du har støtt kula ut i kastfeltet passer du på å ikke tråkke over ringen og ut i feltet, da blir støtet regnet som dødt og ikke målt.

Du får prøvestøt (prøvekast) og 3-6 forsøk i selve konkurransen.

Foreldre/tilskuere

Under Oslo Sportslager Tyrvinglekene må foreldrene være på tribunen.

Tonen og atmosfæren er god på Oslo Sportslager Tyrvinglekene – og det er ikke så ”skummelt” som man kanskje tror! Det viktigste er å ha det gøy, og å gjøre sitt beste. Å slå ”persen” er en herlig følelse, hvilket nummer du blir er mindre viktig. Husk å skrive ned personlig rekord og legg den i «persebøtta«, da er du med i trekningen av en premie.

Vi gleder oss til å se deg!

dager igjen

Stevnenyheter